Ervaringen van deelnemers

 

 

 

 

13 maart 2016 (Sanne)

Ik kom graag weer een keer naar een weekend. Benieuwd of ik nu sneller in mijn proces kom dan de vorige keer. Maargoed, wat er ook gebeurt, het is elke keer weer ergens goed voor.

Ik had de vorige keer toch zo'n druk op mijn keel en een beeld van gewurgd wroden als man door soldaten? Volgens mijn moeder had ik inderdaad de navelstreng om mijn nek en was ik in het begin een beetje blauw. Was ze vergeten omdat de bevalling verder soepel verliep. Toch bijzonder hoe alles weer klopt!

 

10 februari 2016 (Ruud)

 

Het is fijn om weer thuis te zijn na een heftig ayahuasca weekend. Wat is dit intensief geweest! En het gaat, zoals je al meldde, nog in volle hevigheid door: ik lig met koorts in bed, heb last van mijn hoofd (zit me nog altijd in de weg), moet steeds hevig hoesten en heb me voor de komende dagen ziek gemeld op mijn werk. Maar ik kan me er bij neerleggen. Acceptatie (van mijzelf) was een van de punten die ik wilde onderzoeken tijdens de reizen en ik kom het nu volop tegen. Ik laat het gebeuren en dat voelt niet verkeerd! Al ben ik moe, krachteloos, niet alert als voorheen. Een paar versnellingen lager in functioneren dus.

Ik wil je nogmaals bedanken voor al je goede zorgen en support, je heerlijke muziek en om wie je bent! We gaan elkaar vast weer ontmoeten.

 

 

2 december 2015 (Jamie)

Ik wil je even heel erg bedanken voor het magische weekend.
Het is (nog steeds) een heel mooi en heftig proces geweest. Waarin ik dus voor het eerst in mijn leven mij bevrijd voel van mijn opa. En hem ook daadwerkelijk nu los heb kunnen laten, zonder dat ik hem achter mij laat. Ik besef nu ook dat het loslaten niet vergeten is, maar dus gewoon loslaten. En hij zal altijd die speciale vaderfiguur voor mij blijven. Maar zonder het vreselijke verdriet. Dank je wel ook voor Mandy dat jullie mij bij hebben gestaan in het proces.
Ik weet ook dat ik er nog lang niet ben. En dat er nog behoorlijk wat dingen zijn waar ik aan moet werken. Maar eerst laat ik dit even goed bezinken.

 

30 oktober 2015 (Timo)

Allereerst nog een keer hartelijk bedankt voor wederom een wonderlijk weekend. De afgelopen week is nogal heftig geweest, ik wilde je graag een korte terugkoppeling geven. Op de zaterdagavond voelde ik een zeurderig / misselijk gevoel rond mijn plexus solaris maar bij concentratie op die plek kwam er eigenlijk niets naar voren. Na een uur ebde het een beetje weg en kwamen er verder luchtige onderwerpen voorbij. Op de zondag op weg naar huis voelde ik me helemaal niet goed en had het gevoel dat het proces nog lang niet ten einde was. Dat gevoel versterkte op maandag en dinsdag en kreeg verkramping in mijn schouders en druk op mijn hoofd en begon me te realiseren dat het wel vreemd was dat mijn geboorte met navelstreng rond mijn nek en hartstilstand nog niet in de Ayahuasca sessie voorbij gekomen was.

Gelukkig had Chantal bij jullie al een geboorte sessie gedaan, woensdag hebben we dat samen gedaan en ik heb in 22 minuten alle angsten, benauwdheid en onmacht gevoeld van mijn geboorte. Daarna veel boeren laten en pijntjes in mijn lichaam. Voel me vandaag voor het eerst weer top. Wilde dat nog even met je delen.

Nogmaals bedankt voor het wonderlijke werk wat jullie verrichten.

 

 

 

24 oktober 2015 (Dennis)

 

ik wou jullie vanuit de grond van mijn hart bedanken voor een onvergetelijk weekend, na afgelopen weekend sta ik veel beter in contact met mijn gevoelens en emoties. 

 

 

17 sep 2015 (Marcus)

 

AAN DE LIAAN

 

(Een orakelske en dankzegging voor Nanda en Louis en mijn mede Tarzans en Janes)

 

Braak-liggend bezield

Bij wijze van zwijgen 

En heel erg nu

 

In gedachten verglimlacht

In gevoel verglommen

Met volgezogen zintuigen

 

Op sterven na springlevend 

In cheyne-stokes achtige ademteugen

Tot leven komend

 

In deze bodyscan vanuit het lijf naar aandacht 

Waarin vanalles oplicht

En tot onrust komt

De storm voor de ongerepte stilte

 

Dat dit organisme neerlegt en omlijnt

De gewetensfunctie verheft 

En zelfbeschikkingsrechtvaardig maakt

 

Waar de waarde pretentie van de waarheid afpelt 

In niet waar- maar hierheden

 

In vlinderende inzichten

Zinzichten, winwinzichten 

Voortschrijdende, kortzichtige, uitzichtloze, kolderieke inzichten

 

Er is een keuze en connectie tussen hel en heel

 

Het ja-woord aan onszelf

In octrooiloze openbaringen

Eigengereid gereed-geschapen-schap

 

Oorverdovend kermen wij de glorie

Van de uitdagend gore

Liaannavelstreng

 

O Levensmoeder heel

Al waar levensmoeheid vastzit

 

In deze onmetelijk besloten ruimte die de aanwezigen wijdt

Dit heden delend delen helend

Die in ondeelbare eenheden mens 

Menswaardigheid baart

 

Mijn zelf welkom gezwegen welkom 

Geblèrd welkom 

Niet te onderdrukken uitgekotst welkom

Wankel-aardend

In deze grotere baarmoeder het heelal

Opgenomen 

Weer opgestaan 

En in diepe buiging

(Niet enkel over een emmertje)

Een liefdevolle bilaterale adoptie

Universum versus universum

 

In overweldigend aanwezig zijn

Vergetend te vergeten

 

Het is niet omdat iets niet eeuwig duurt 

Dat het ons oplicht en geen zeggenschap heeft

 

Zie ik zie wat jij ook wel kunt inzien

Ik heb geen ziel 

Maar de ziel heeft een ik

Die onhandigerwijs "mijn ziel" zegt

Binnenstebuitelend

 

En ja, het is best een beetje zielig voor ons aller

Bewust-zijn-bezieling-geval-apart

Dat zichzelf niet in woorden vatten kan

(En ons bevattingsvermogen ook laat spartelen)

 

De Substratummaker-op-zee-show

 

Zo zonder smaak en onzichtbaar en verstomd

Zo nietig ook al draagt het alles

 

Omarmzalig nietsig

 

Zo welhaast koppig of hardnekkig over het hoofd gezien 

Door het fenomenale visioenfestijn van het bestaan dat het zelf projecteert

 

Par-don en dank en alsjemenou 

 

Ik-idee die uit u voortkom

Nu heb ik u in de smiezen

U staat mij kostelijk goddelijk alles toe

Ik-ID sta gaarne in het krijt bij u

 

Ben het krijt op het blackboard dat ik ben

Of zoiets als het ware

 

Ik ben uw

En u bent mijn

En u bent uw

En ik ben mijn

Eigen

Kiekeboe!

 

 

 

(2 februari 2015) Yinga

Ik wil je zo ontzettend bedanken voor wat je doet. Ik heb hele intense, mooie, helende en spirituele ervaringen gehad bij jou. En Louis en Hilde. 

De hele setting, jullie energie en zorgen. Het maakte dat ik me heel veilig, verzorgd en geliefd voelde. En de hele ayahuasca en rebirth ervaring heeft me echt al verder gebracht. Ik wil nog veel stappen maken, maar ben blij dat het in beweging is. 

 

Ik kom zeker nog eens terug :-)

 

 

1 december 2014 (Saskia)

Ik ben nog steeds heel blij dat ik bij jullie zo'n mooie ayahuasca ervaring heb mogen hebben! Ik merk echt dat ik er een nieuwe positieve energie van heb gekregen. Ik denk erover om het over een tijdje weer te gaan doen, lijkt me fijn om aan het begin van het jaar te doen!

 

5 juni 2014 (Dick)

Bedankt voor het afgelopen weekend. Ik vond het een buitengewoon mooie ervaring. De combinatie van ayahuasca, bufo alvarius en mushrooms is erg mooi. Vooral de ervaring van de mushrooms was voor mij heel bijzonder. Ik heb een hele diepe verbinding ervaren met de natuur en met het universum. Ik ben er heel dankbaar voor. Bedankt ook voor de bijdrage van Octavio en Andres. Ze zijn prachtige mensen.

 

 

8 mei (Marnix)

Ik wil jullie nog even speciaal bedanken voor de fantastische ervaring die ik heb mogen meemaken bij jullie dit weekend!
Zo ontzettend veel over mezelf geleerd, de mens in het algemeen en hoe bijzonder de spirituele kant van ons leven is.

Het heeft me zo veel gebracht en ben blij dat ik vandaag meteen de koe bij de horens heb kunnen vatten, door met mijn ouders te praten over het geen ik heb geleerd. Mijn vader gaf daarin aan dat hij het zo bewonderenswaardig vond dat ik zo naar mezelf kan kijken en dat hij het moeilijk vind om dat zelf te doen. Dat hij conflicten uit de weg gaat en daardoor explodeert als het te veel wordt. Ik heb hem gezegd dat het altijd veilig is om die conflicten met mij aan te gaan, zolang het maar bijtijds is en dat heeft hem zo veel opener naar mij gemaakt en we hebben elkaar sinds tijden kunnen omhelzen en weer met elkaar kunnen huilen.
Hij zei zelfs: "Ik doe in principe altijd alles samen met je moeder, maar als ik dit een keer ga doen dan doe ik het alleen."
Hij zei het niet expliciet, maar hij had het wel over Ayahuasca!

Ik heb mensen ontmoet waar ik echt contact mee heb gemaakt en vrienden voor het leven mee heb kunnen maken. Jullie hebben me echt een beter mens van mezelf weten te maken en daar ben ik jullie eeuwig dankbaar voor.

Ik kies nu voor mezelf en merk direct verschil in hoe mensen daarop reageren...zij worden daar ook gelukkiger van.

Jullie zien mij zeker terug, want ik ben er zeker van dat hier nog veel meer uit te halen valt!
 

 


28 april (Sjoerd)

Met mij gaat het verder wel goed. Soms krijg ik nog steeds nieuwe inzichten als ik terug denk aan de Aya ceremonies. Ik dacht tijdens de ceremonies dat het bij mij niet goed werkte..althans..ik wist wel dat het werkte, maar het echt besef van wat het precies deed kwam pas in de weken/maanden er na. Ik besef dat de Ayahuasca me eigenlijk precies heeft geconfronteerd met wat er speelt in mijn leven. Ik zal eerst in het dagelijks leven moeten werken aan mezelf kunnen uiten en kunnen loslaten. Dat lukte niet goed tijdens de ceremonies, maar dat is dus precies wat de Aya mij heeft laten in zien. Toch mooi dat je tijden later nog steeds nieuwe inzichten kan krijgen haha.

 

 

7 april 2014 (Shana)

Ik wil jullie nog eens bedanken voor dit super weekend! Blij dat ik de 2de avond toch gedronken heb ook al zag ik dat helemaal niet zitten.

Joop, bedankt voor de mooie muziek, dans en harmonie die je brengt in de ceremonies! Nanda, bedankt voor je hulp tijdens mijn geboorte! Ik had je echt nodig. Er blijft 1 zinnetje in mijn hoofd hangen dat je tegen me zei op dat moment: 'Het is jouw leven.'

Woorden schieten gewoon tekort op dit alles te omschrijven!

 

15 januari 2014 (lous)

Allereerst : IK HEB EEN FANTASTISCH WEEKEND BIJ JULLIE GEHAD.  Twee avonden alleen maar huilen, huilen, huilen heeft me zó rustig en gelukkig gemaakt. Er is een énorme last van me afgevallen.

DANK, DANK voor het goede dat ik bij jullie mocht ontvangen én ik weet eigenlijk wel zeker:  TOT ZIENS

 

14 oktober 2013 (Edi)

Ik denk regelmatig aan mijn twee retraites die ik bij jullie heb gevolgd en de mooie vruchten die ik heb mogen plukken en naar huis mogen meenemen.

Mijn leven is nog steeds even turbulent (door de werk situatie waarin ik nu zit) als voor de retraites. Hoewel ik nu (oktober) merkt dat er zaken aan er verschuiven zijn in mij wat zicht vertaald in persoonlijke vrijheid om naar de wereld/mezelf/mijn huidige situatie te kijken en ervaren.  En ik ben van overtuigd dat mijn werk bij jullie daartoe ook geeft bijgedragen.

 

 

7 oktober 2013 (Clazina) (vrouwenweekend)

Met mij gaat het prima. Ik vond het een hele leuke ervaring. Het heeft me veel inzichten gegeven. Over vrouwelijkheid en over je eigen autoriteit zijn.

Ik vond de verschillen in type vrouwen die er waren onverwachts en leuk en tijdens de ayahuasca begreep ik dat dat geen toeval was. Heel fijn om dit een keer te doen met alleen maar vrouwen. Voor mijn gevoel was ik weer in de hemel, of zoals iemand mij later vertelde 'mijn beste zelf'. Het is gewoon erg fijn om dat te zijn, zo zonder goed of fout, midden in de liefde. Ik heb nog een een aardige periode last gehad van een soort heimwee naar die staat van zijn. Daar heb ik wel mee zitten worstelen. Maar uiteindelijk voelt het alsof ik 10 kilo aan belading ben kwijtgeraakt.

 

 

1 augustus 2013 (Maurice)

Ik heb zeker een hele goede nawerking ervaren. Mijn leefwereld is veranderd. Voor de ayahuasca ceremonies keek ik naar een donkere wereld met de melancholische herinnering aan een licht leven. En sinds de ayahuasca kijk ik naar een leven vol licht met af en toe overlappende herinneringen van fijne momenten van vroeger. De donkere wereld is er nog wel, maar slechts in de vorm van bewust zijn van... Mijn hart is afgestemd op een mooiere toon. 

Ik ben wel erg snel emotioneel nu. Maar dat is ook wel weer mooi vind ik, want eerder waren tranen echt een zeldzaamheid. Ik ben blij dat ik dit heb mogen ervaren en delen met anderen.

 

 

11 juli 2013 (Dick)

Bedankt voor het mooie weekend. Het heeft me veel gebracht. Het was niet altijd makkelijk, maar wel goed. Er vindt ook een zekere verdieping plaats, vergeleken met het eerste weekend. Vandaag was ik lekker thuis. Het was goed om vandaag nog niet te hoeven werken.

 

Nogmaals bedankt, fijne vakantie en ik kom graag nog een keer terug.

 

 

28 mei 2013 (Benjamin)

It has been amazing after the workshop. I am amazed by the power of ayahuasca, and I am thankful, that I got the chance to participate in your workshop.

So what happened afterwards? Many things did.

As you may remember, I came for healing of an old mushroom induced trauma, from witch I had been suffering from since the age of 19.

During the ayahuasca ceremony, I confronted this experience with the ability to go through it - without being completely attacked by panic.

It was hard, but what a relief it finally made. The day after, I felt that something had changed in me. And this process has been alive ever since.

Apart from that, I feel that my overall wellness has increased in many ways:

My level of energy has heightened. I can now concentrate better. And my relationship with other people has improved - as if old emotional patterns that created conflicts are gone.

So thanks for your space, openness and care. You made an important change possible to me.

 

 

5 mei 2013 (Trixi)

Yes, this alive feeling stayed with me.. and also this feeling of being 'unplugged' and that memorys, emotions, thoughts I didn't see or didn't wanna see before keep coming up. Feels like my brain works much better since the ayahuasca :-)

I'm fine, not great but I started to see my life more clearly and to sort out many things practically.. I guess when I came for the ayahuasca I was hoping for some spiritual insight but the lesson I actually got was quite concrete and that in order understand more I first have to connect with the world and sort out my worldly matters..

I'm really happy I did the ayahuasca, it was quite a blast for me, not exactly easy but very helpful. Might come back to you guys in autumn, lets see..


 

 

11 februari 2013 (Wout)

Ik heb het weekend als heel positief ervaren en ben blij dat ik het heb mogen meemaken. Ik ben me meer bewust geworden van mezelf en de inzichten die ik heb verkregen heb ik in actie omgezet. Dit is me erg goed bevallen.

 

 

23 januari 2013 (Jolanda)

Het gaat goed. Ik heb wel even tijd nodig gehad om te 'landen' maar het ritueel heeft me goed gedaan. Al  weet ik niet zo goed wat ik er nu mee moet.
Ik vind het nu soms wel lastig te bevatten of dat wat ik tijdens het ritueel gezien heb mijn eigen fantasie was of daadwerkelijk een bredere kijk vanuit het spirituele, of hoe je het dan ook noemen wilt.

 


 

18 december 2012 (Marieke)

Het heeft mij over het algemeen gezien dichter bij mijn gevoel gebracht, wat ik over het geheel genomen als heel positief ervaar. Ik merk bijvoorbeeld dat ik sneller geraakt wordt door bepaalde muziek, cliënten (in mijn werk als psycholoog), documentaires..  
Een ander effect is dat ik iets beter en sneller kan waarnemen wanneer mijn ego aan het roer zit, zonder dat ik dit bewust heb ingezet. Het weekend heeft me veel inzichten mbt het optreden van mijn ego gegeven, waarbij het voelde alsof het werd opgeblazen en uiteen spatte. Bij thuiskomst en eerste dagen erna voelde ik me enigszins ontdaan, al die informatie en inzichten die ik moest verwerken, waarbij ik moeite had om overzicht te hebben hiervan en dit logisch te kunnen bevatten voor mezelf en daarnaast overbrengen op mijn partner. Ik begrijp dat dit een heel ander leerproces is, vanuit een andere taal, wat voornamelijk voor mijzelf bedoeld is, en op een ander niveau, wat ik zelf grotendeels niet kan beredeneren.  In de weken daarna had mijn ego zich echter binnen no time hersteld, dagelijkse zelfreflectie blijft benodigd om stap voor stap meer vanuit mijn hogere zelf te kunnen leven.  
 
Verder heeft het me laten zien wat ik diep van binnen wel weet, maar niet altijd op durf te vertrouwen: dat er zoveel meer is dan ik kan waarnemen, waarbij ik een fractie van de diepte van de werkelijkheid met zijn onmetelijke en ontzagwekkende creativiteit heb mogen beleven. Het blijven vertrouwen op de eenheid en overgave daaraan blijft een belangrijk ontwikkelpunt voor mij.

 

 

24 oktober 2012 (Geert)

Met mij gaat het goed. Het weekend was erg bijzonder voor me, en ik weet niet of het daardoor komt maar de afgelopen weken ben ik meer ontspannen. De ayahuasca heeft een me een blik gegund in allerlei andere realiteiten en hoewel ik me, inwendig of uitwendig, niet anders voel relativeer ik dingen nu wat eenvoudiger. Veel meer kan ik er niet zo over zeggen, ik denk geregeld terug aan jullie en aan de rest van de mensen die erbij waren op het weekend. En verder heb ik nu eigenlijk al weer zin om jullie kant weer op te komen, al zal dat pas in het nieuwe jaar zijn.

 

4 oktober 2012 (Natascha)

Er gebeuren mooie dingen en heftige dingen. Voel nog niet dat het stroomt maar wel dat er

dingen aan het veranderen zijn. Mijn belangrijkste "metamorfose" van het weekend is dat 

mijn boosheid is verdwenen. Blijkbaar was ik al mijn hele leven boos. De pijn is nog niet weg

dus die voel ik nu wel dieper maar ik ben heel blij dat ik niet meer boos ben.

Merk dat ik me nog niet echt kan zetten tot het neerzetten van mijn werk terwijl

ik dat zo graag wil. Zowel om financiële redenen als vanwege mijn passie en ambitie!!!

Ik probeer met de stroom mee te gaan en open te staan voor dat wat er op mijn 

pad komt. En als ik me geblokkeerd voel probeer ik ook het vertrouwen te hebben dat het wel

gaat komen. Misschien is er eerst nog iets anders nodig voordat ik me echt in mijn werk

kan profileren. Het houdt me wel bezig. Wat me ook bezig houdt is wanneer ik voor het 

tweede weekend wil gaan. Ik voel dat ik weer wil komen en dat dat goed is voor me maar 

ik weet nog niet wanneer...Je hoort t wel wanneer het voor mij als het juiste moment voelt.

 

 

3 oktober 2012 (Susan)

Wat een geweldige ervaring. Achteraf gezien heb ik me -zeker de tweede avond- niet over kunnen geven aan de ayahuasca en heb enorm gestreden tegen de overgave.
In de twee weken na het weekend heb ik veel gedroomd en leek het of de thee maar bleef doorwerken. Ik heb een aantal inzichten gekregen en de belangrijkste is RUST. Soms bijna angstig of vreemd dat ik me veel makkelijker over dingen heen kan zetten. Nog steeds komen aspecten van het weekend terug en Bert en ik raken er ook niet over uitgepraat.
In onze relatie voel ik me veel sterker, samen sterker en het weekend heeft ons veel dichter bij elkaar gebracht.
Ik weer op het podium gestaan, gezongen, het lesgeven gaat goed en geeft me energie en problemen met een collega die er waren heb ik opgelost. En ik kan loslaten dat ik met alles en iedereen rekening moet houden.  Suuske eerst en dan de rest.
 
Ben er alleen nog niet achter waarom ik heel het weekend niet met een normale stem mijn verhaal heb kunnen doen. Ik was steeds zo geëmotioneerd dat het me naar de keel greep en ik moest huilen. Dat gevoel is nog steeds niet helemaal weg.
 
Dus nog wel een en ander te doen. En jullie zien ons zeker nog eens terug.

 

 

2 oktober 2012 (Bert)

Het weekend is mij zeer goed bevallen

Ik ben blij dat ik tot t eind ben gebleven. Toen viel alles op z'n plek, ik heb nl op t punt gestaan om r mee op te houden toen. Ik vond t veel te zweverig maar de grand finale was heel bizar

M'n voornemen dat weekend was om te stoppen met roken en dat is gelukt. Ik heb nog steeds niet gerookt en als ik r in t begin aan dacht begon ik spontaan te kokhalzen. Met m'n voornemen om gezonder te eten heb ik meer problemen, het zit wel in m'n hoofd maar ik kan maar niet beginnen

Muzikaal heeft Joop ons ook geïnspireerd want Suus en ik zijn laatst naar concert van Leonard Cohen geweest. Helemaal geweldig

Ook zijn we allebei van plan om r nog n vervolg aan te geven , we vinden t meer dan interessant 

 

 

28 september 2012 (Stefan)

Ik vond het een geweldige ervaring!, een combinatie van emotionele ervaringen uit het verleden en pure schoonheid en heerlijk gevoel, ja de nawerking was er, gezonder leven, eigenlijk meer 'puur' leven, helaas kon het niet vasthouden. Na 2 weken viel ik weer in mn oude patroon. Ik begrijp wel waarom mensen terugkomen ;)

 

Ja ik ga het zeker nog een keer doen, en dan de mushrooms :)

 

Al met al een mooie diepe ervaring en ik vond jullie ook erg fijn, warm en vertrouwd. Ik heb het meteen iedereen aangeraden :)

 

 

 

6 september 2012

Allereerst wil ik jou (en Joop uiteraard) nogmaals erg bedanken voor de geweldige en overweldigende ervaring van het afgelopen spirituele weekend.
Ik merk dat de ayahuasca veel teweeg heeft gebracht bij me, zowel tijdens en na de ceremonies als nu terug in Amsterdam. Gisteren voelde ik me wat ontheemd toen ik weer thuis kwam, ik was nog wat misselijk en kreeg geen hap door mijn keel, miste alles en iedereen en moest weer even zien te aarden. Vandaag weer aan het werk met cliënten en ik voelde me onwijs kwetsbaar en overgevoelig. Nu merk ik dat ik steeds meer in mijn kracht kom, beter in contact met mijzelf en de mensen/wereld om mij heen. Dat voelt goed en anders dan voorheen.


 

 

26 juli 2012

Hi Joop and Nanda, i just wanted to say thank you so much for the ayahuasca weekend i attended, I had a really incredible experience with you guys. There has been an improvement with my anxiety and insomnia since the ceremony as well! Can't believe what a difference it has made to me.

 

Thank you so much!

 

 

10 juli 2012

Het gaat goed met mij.
Jullie proces bijeenkomsten werken nog dagelijks door en laten me het leven veel meer als spel, een ervaring beleven wat het leven, alles in het leven geweldig maakt.
Ik kom veel tegen, leer steeds meer helder zien, wat het leven overzichtelijk maakt, en heel leuk.
Ook de mindere momenten zijn een ervaring die ik ook als zodanig zie en door ernaar te kijken wordt het meteen anders.

 

 

26 juni 2012

Het weekend heeft voor mij een proces op gang gebracht. Ik voelde me na het weekend de eerste maand uit mijn kracht en daarna kwam ik bij mijn eigen doelen.

Ik was al een tijd op zoek naar wat wil ik nou verder met mijn leven. Mijn doelen waren niet zoveel anders dan dat ik al wist maar ze zijn nu voelbaar, voorheen zaten ze alleen in mijn hoofd.

 

 

7 juni 2012

Het weekend was voor mij heel erg bijzonder, de dingen die ik heb gezien en ervaren tijdens de reizen zullen me de rest van mijn leven wel bij blijven, vooral de eerste avond was heel indrukwekkend. En de sfeer en rust die beide dagen uitstraalde mis ik eigenlijk elke dag nog wel een beetje. Gelukkig ben ik gezegend met erg veel goede vrienden aan wie ik mijn ervaringen zonder problemen heb kunnen vertellen, maar ondanks het feit dat ik probeer zo goed mogelijk aan ze uit te leggen wat ik allemaal heb gezien merk ik toch dat dit de ervaring tekort doet. Het is gewoon erg lastig uit te leggen aan leeftijdsgenoten hoe een middel me een 'trip' heeft kunnen bezorgen die me zo diep heeft kunnen raken, en dat is het enige waar ik eigenlijk nog een klein beetje moeite mee heb; dat eigenlijk iedereen het mooi vindt klinken maar niemand het écht begrijpt. Maar aan de andere kant ben ik dan weer enorm blij dat ik wel zoiets moois heb kunnen meemaken. De nawerking was ook erg plezierig, ik heb me denk ik wel een aantal weken erg prettig gevoeld en vooral vaak gehad dat ik in 1x uit het niets me heel erg bewust was van waar, met wie en in wat voor situatie ik was. 

 

Qua effecten merk ik vooral dat ik veel gemakkelijker slechte dingen kan laten voor wat het is, vooral qua eten. Het is op een 1 of andere manier echt heel gemakkelijk geworden om een beetje normaal te eten. Ook het begrip voor andere mensen is toegenomen en ben ik over het algemeen gewoon wat rustiger geworden en me minder druk makend over zaken die eigenlijk er niet veel toe doen. Dit weekend toevallig nog mijn iphone 4s kwijtgeraakt op het bevrijdingsfestival en waar ik voorheen mijn hele dag zou hebben laten verzieken hierdoor, maakte ik me er nu niet druk om omdat ik met goede vrienden was en ik er toch niks aan kon doen tot maandag. Heerlijk gevoel was dat.

 

Al met al heeft het me zeker veel geholpen in talloze manieren, en ben ik nog elke dag dankbaar voor alle mooie dingen die ik heb gezien, al die liefde in jullie huis en de geweldige mensen met wie ik dat weekend heb mogen meemaken en als het aan mij ligt gaan jullie mij zeker ooit nog terugzien!

 

 

30 mei 2012

Om kort te zijn: met mij gaat het super! Ik kan je zeggen dat ik op het ayahuasca weekend terug kijk in termen van "sinds de Paas..."
Voor mijn gevoel is mijn leven nu veel lichter, hoef ik inderdaad alleen maar mijn hart te volgen, diep te ademen en te genieten van het leven, zoals de spirit van ayahuasca me telkens vertelt.

Sinds het paasweekend weet ik in welke richting ik wil met mijn talenten en werk en heb daar ook stappen in ondernomen. Zo heb ik mijn contracturen als psychiatrisch verpleegkundige laten verkleinen, heb ik aangegeven dat ik meer wil acteren en ben ik van plan een opleiding tot reader/healer te volgen. Waar het pad uiteindelijk uit komt weet ik niet, maar ik durf nu nog meer mijn gevoel te volgen bij het maken van keuzes en er op te vertrouwen dat er komt wat goed is.

Ik merk dat ik minder blokkades op werp, die mijn weg voorheen zo moeizaam maakte. Omdat ik nu nog meer vertrouwen in de kosmos heb, lukt er ook meer. In de verfijning word ik nog wel uitgedaagd, maar ik merk dat het me lukt om mee te buigen met situaties die anders gaan dan ik hoopte en er ook nog een leersituatie uit weet te creëren.

Tot nu toe heb ik geen last meer gehad van depressieve buien. Eerlijk gezegd verwacht ik die ook niet meer. Ik slik nog wel ayurvedische medicijnen en volgens de arts "is het een dun laagje," maar ik voel nu nog beter wat voedt en wat zuigt. Wel merk ik dat ik een paar dagen heb " gecocoond," iets wat ik deed als ik in zo´n stemming was, maar nu zag ik het meer als me terug trekken om me op te laden.

Afgelopen weekend heb ik een workshop cranio sacraal/shiatsu gevolgd. Daarbij merkte ik dat ik nog steeds de neiging heb om weg te dromen als het op "voelen" aan komt. Diep ademen helpt inderdaad om weer terug in mijn lichaam te komen. Mijn ademhaling is iets om me bewust van te blijven.

Kortom, het ayahuasca weekend heeft me geholpen om in mijn kracht en licht te komen en op dit moment word ik in de verfijning uitgedaagd daar bij te blijven en om ook in de subtiliteit nog meer bij mezelf te komen.

Het Paas weekend heeft mij ontzettend veel gebracht en ik verlang nu al naar het moment waarop ayahuasca me weer roept om met haar te werken.



 

17 mei 2012

De eerste twee weken moest ik wel landen, wilde weer in die hogere sferen zijn maar daarna weer terug in het aardse bestaan geland.

Het universum had meteen beproevingen of ik bij mezelf kon blijven en dit ging zonder een enkel probleem, ik was en bleef bij mezelf en dat is tot nu toe zo. Dus het heeft krachtig zijn werk verricht ter plekke. Uiteraard kent het bij jezelf blijven lagen en ga ik zeker weer op zoek naar een diepere laag en ik denk dat daar ayuasca wederom goed bij kan helpen. Ik weet jullie te vinden!! Ik heb het als heel veilig, wijs, prachtig en wonderlijk ervaren. Dank je wel daarvoor.

 

 

14 mei 2012
Het gaat goed met me :) Erg goed :) Heb het weekend als heel fijn ervaren. En er zijn inderdaad later nog stukjes op zijn plaats gevallen waar ik verder mee kan/kon. (en dankbaar voor ben)Ik denk erg vaak aan het weekend, en de ervaring, zelfs zo erg dat ik het heel graag nog een keer zou willen meemaken. Wat er daar is gebeurd heeft een diepe indruk achtergelaten die je niet aan iemand kan uitleggen die het niet heeft meegemaakt. Wat voor mij denk ik ook erg goed heeft gewerkt is dat ik in een omgeving zat met alleen maar vrouwen.

Dus als het aan mij ligt hoop ik dit jaar zeker nog een keer deel te nemen.

 

 

23 april 2012

Het gaat heel goed met me en de ervaringen van het weekend bij jullie komen met regelmaat terug. Dat is natuurlijk heel leuk als geheugensteuntje maar ook als leidraad voor een stuk bewustwording. 

Er zijn dingen losgemaakt en er is een vervolg door ontstaan.

Zo ben ik inmiddels in therapie om stukjes uit mijn verleden op te lossen, heb inmiddels een opleiding afgerond en ben zelfs nog even een tijdje offline geweest in de natuur ( alleen en in stilte ) al met al een bewogen tijd achter me.

 

Maar wel goed zodat ik mijn proces op de juiste manier kan door lopen. Ik ben nog steeds erg dankbaar voor de inzichten en ervaringen.

 

 

19 april 2012

De ayahuasca reis heeft een intense impact gehad afgelopen maand. Heb het idee echt contact te hebben gehad met mijn hogere ziel. Ben ook diep gegaan met de rebirthing. 

De werking duurde enige weken, en wellicht nog steeds. Dat merk ik overdag; een enorme scherpte/synchroniciteit en 's nachts in mijn dromen. 

Lijk iets meer in een 'automatische' flow te komen en dat voelt wel erg lekker. Hopelijk zet het zich voort. 

 

17 april 2012

Met mij gaat het heel goed!! Heel goed haha. Zo fijn om te merken wat de weekenden in Wildervank teweeg brengen. Voor mij zit er een hele duidelijke opbouw in, een stijgende lijn. Steeds een stukje strijd loslaten en steeds een stukje meer berusting en ontspanning. Alsof het leven lichter wordt en ik steeds meer VOEL, ook voel wat ik echt belangrijk vind. Ik voel. Ik voel ook zo ongelofelijk veel liefde. En waar ik eerst vaak bang was, of het gevoel had dat op het moment dat ik me goed voelde, het slechts een momentopname was en dat er een dip achteraan zou komen, voel ik me nu heel stabiel. Ik durf steeds meer te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie, ik wordt er alleen maar in bevestigd dat wat ik voel klopt. Het vertrouwen in alles groeit daar mee. Het  vertrouwen in het leven en dat dingen gaan zoals ze moeten gaan. Het proces gaat door en door. Ja het voelt alsof ik langzaam toch echt in het leven aan het stappen ben. In ieder geval een nieuwsgierige teen die het heldere aanvoelt, wil voelen. 

 

Ik kan nu het doorlopen proces nu beter terug zien als een geheel. Ik wordt er dagelijks aan herinnerd, het voelt voor mij als iets belangrijks in mijn leven, iets dat ik ook niet meer ga loslaten. Ik merk dat ik nu echt 'de vruchten' aan het plukken ben van het werk van de afgelopen anderhalf jaar.

 

 

16 april 2012

De eerste avond lukte het me niet om me los te maken uit mijn hoofd. Ik bleef op de oppervlakte van mijn onderbewuste, irriteerde me aan mijn eigen rationele gedachte, en kon de diepte niet in. Blijkbaar zoek ik toch graag te veel naar verklaringen; alles beredenerend vanuit het hoofd, want rationele verklaringen zijn lekker veilig. Ik meen ook nog een soort van discussie te hebben gehad met de ayahuasca, alsof ik het middel niet zn werk wilde laten doen… Of eigenlijk alsof ik het ook niet echt vertrouwde… En toen het na het tweede drankje lichtelijk begon te werken, wilde ik er niet meer uit. Toen we de groep weer gingen sluiten had ik het gevoel alsof ik er nog niet klaar voor was om er weer uit te komen. Ik werd vreselijk misselijk, buikpijn en diarree…

De tweede avond lukte het me in eerste instantie ook niet om de diepte in te gaan. Het lukte me gewoon echt niet om bij mijn gevoel te komen, hoe ik mij ook probeerde te concentreren op mijn lichaam.  Gelukkig, en daar ben ik echt zo ongelofelijk dankbaar voor!!!!, kwam Annemieke uiteindelijk met een stemvork om mijn keel chakra te openen.  Maar toen lukte het dus eindelijk om meer naar binnen te komen… En wat ik daar aan ervaringen heb meegemaakt is zo onbeschrijfelijk!

Om toch een soort van poging te wagen: ik zag zo’n beetje hoe alle verklaringen en theorieën in mijn hoofd tot een krampachtig netwerk waren samengebald en vervolgens uit en door elkaar geschud werden: alle begrippen waaraan ik woorden had gehangen werden uit hun verband gerukt: groot werd klein, dik werd dun, zwaar werd licht en vice versa. Maar nog meer: ik voelde de begrippen. Ik had geen woorden meer nodig, maar enkel nog gevoel. Ik ervoer hoe het was om tegelijkertijd groot en klein te zijn, zwaar en licht, sterk en kwetsbaar, en ook om er helemaal niks meer van te begrijpen.. En ik vond het heerlijk die chaos! Alles mocht door elkaar gehusseld worden, ik mocht alles voelen, want alles was hetzelfde maar toch ook weer niet.

Ik heb blijkbaar de laatste jaren geprobeerd om de wereld te begrijpen in termen van woorden en theorieën, en waar ik zelf theoretisch al een beetje uit was, namelijk dat er geen enkele menselijke theorie helemaal waar is, en dat iedereen gelijk heeft en toch ook weer niet, dat kon ik nu voelen. Het zijn slechts contouren om ons vastigheid en zekerheid te geven, net zoals er huizen zijn om ons stevigheid en onderdak te geven… En zoals muren mogen instorten als zij niet meer bruikbaar zijn, zo ook mogen begrippen en theorieën dat. Dus ik mocht alles helemaal door elkaar husselen en alles opnieuw voelen. Vervolgens kwam ik bij het punt dat ik mezelf, de anderen en de wereld mocht voelen.. En ook alle thema’s binnen in mij… Ik hoefde er niet in te duiken, het was nu genoeg om te voelen en te ervaren dat ik er in kan, maar er ook weer makkelijk uit kan. Ik voelde me als een soort van joker die overal tussen door mag springen, alles mag voelen, alles mag betasten en met de wereld mag spelen (in de goede zin van het woord). Wat een groot cadeau!

 

30 maart 2012

Ik kan beter relativeren, beter tot een keuze/beslissing komen, voel meer vertrouwen.

Het weekend was heel zwaar, ik kan niet anders zeggen. Maar het kwam op het juiste moment, ik was helemaal aan het vastlopen in januari. Ik heb veel angst gehad die 2e nacht, oordelen gevoeld en er was een moment waarop ik dacht dat ik niet uit mijn proces kon komen. Ik draaide maar rond in dat zelfde kleine rondje. Heel naar. Uiteindelijk toch gekozen om mezelf te bevrijden, onder jullie bezielde begeleiding.

De wereld lijkt een beetje lichter nu, niet zo zwaar/ingewikkeld/bedreigend.
Ik voel me vrijer. Of dit laatste allemaal met het ayahuasca weekend te maken heeft, kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik volg een tantratraining en merk dat ik daar ook veel voordeel van heb.
 

Dank je nogmaals voor het mooie werk!

 

 

13 maart 2012

Het weekend bij jullie heeft nog een prachtige nawerking gehad. Ik zeg prachtig, dat is wat mijn proces betreft. Het heeft me geholpen meer op eigen benen te komen staan en me te realiseren dat ik de enige ben die bepaald wat goed is voor mij. IK trek mijn pad en sla de wegen in die IK in wil slaan. Dat raakte en stukje waarin ik anderen soms belangrijker maak dan mijzelf en mij kan gaan vergelijken of kan gaan opkijken naar anderen, met als gevolg dat ik me klein maak.
De aya heeft me zo geopend en me zoveel perspectieven doen laten zien, dat het leven er allemaal niet zoveel meer toe deed. Dat slaat soms over in een prachtig bijna non-duaal licht, maar kan bij mij soms juist ook naar de donkere kant schieten: 'als niks er toe doet, wat heeft het dan nog voor zin'. Het is een donker kantje wat ik goed ken. En waar ik nu na zoveel perspectieven nog dieper in schiet, maar ook weer beter uit weet te komen doordat het Licht ook helderder is gaan schijnen.
Na twee weken na het weekend had ik het idee weer meer geaard te zijn en weer wat 'normaal' te kunnen functioneren. Jouw tips van het aarden en door m'n prostaat ademen zijn blijven hangen, en kon ik ook op aya reizen daarna als ankerpunt gebruiken.
Alle inzichten, perspectieven, licht en reizen, prachtig! Nu gaat het even om aarden, al het geleerde in de praktijk van het dagelijks leven te brengen., in verbinding, in de liefde! Leven wil geleefd worden. Want waar is het leven anders in te leven, dan in het dagelijks leven :)
Graag kom ik nog eens langs bij jullie, ik heb het als een plek ervaren waar mensen kunnen spelen met het leven, kunnen ontdekken, kunnen groeien, kunnen breken, kunnen maken. Fijn dat jullie ruimte bieden aan mensen om op dit niveau te mogen ontwikkelen, van immense waarde!

 

6 maart 2012

Eigenlijk, gaat het echt geweldig.

Dat stuk waar ik voor kwam, de angst om in een groep te zijn, daar heb ik nu alle sleutels voor gekregen. Ik heb wel ervaren dat ik er zelf voor moet werken nu, in het leven hier op aarde. Maar het weekend met het samenzijn met alle vrouwen en de ayahuasca heeft me alle inzichten gegeven en ik heb prachtige dingen in mijzelf aangeraakt die er nog steeds zijn. Mijn stem bijvoorbeeld!

En als ik bang ben ik een groepje (bij de peuterspeelzaalmoeders bijvoorbeeld) probeer ik weer terug te komen bij mijzelf, alleen maar mijzelf te voelen, en te kiezen om er wel te zijn. Dat lijkt de laatste tijd een makkelijke knop om om te zetten. Soms glijdt ik af in oude angsten/gedachtes en ontdekte laatst dat ik door mantra's in gedachte te zeggen, ik de werkelijkheid a la minute totaal kon veranderen.

Ik dacht: Ik ben er wel, ik kies om er te zijn, er is ontspanning,er hoeft niets gedaan,en die werkelijkheid was er onmiddellijk! Echt geweldig.

Ja, voel me super, al met al, heb zin in de lente, in het leven, in stapje voor stapje de wereld WEL in te durven en eindelijk te laten zien wie ik ben. Het zijn nog kleine stapjes,maar wel hele belangrijke en ik probeer erg lief voor mijzelf te zijn.

 

Veel liefs en nog duizend maal bedankt voor alles!

 

 

1 maart 2012

De weken voorafgaand aan de ayahuasca had ik veel wanhoop omdat ik zowel mijn vriendin van wie ik veel houd als een belangrijke bron van inkomsten dreig te verliezen. Het voelde en voelt af en toe nog alsof ik geen vaste grond meer onder mijn voeten heb,

Tijdens de eerste ceremonie voelde ik me omgeven door een warme vertrouwdheid van mensen die dicht bij me staan. Ik kwam mijn moeder tegen en ik had heel fijn contact met haar. De volgende dag had ik mijn traumatische geboorte herbeleefd, en dat was heftig en bevrijdend. Ik verlangde daarna enorm naar lichamelijk contact ,koestering en geborgenheid (welke ik ook gemist heb na mijn geboorte). Tijdens de tweede ayahuasca sessie voelde ik weerstand die steeds sterker werd en die uitgroeide tot wanhopig vast te klampen aan iets in mezelf, het lukte me niet om de controle los te laten, ik kon ook niet overgeven, ik heb wel veel gegaapt en diep geademd, ik denk dat dit ook een soort purgen was. Ik voelde de hele sessie verkrampt in het maaggebied(solar plexus) ik had de neiging om te vragen of je die stemvorken daarop wilde richten ipv bij mijn hartchakra. De hele nacht voelde voor mij als proberen te overleven en moederziel alleen zonder dat iemand me kon helpen. Ik denk achteraf dat het misschien de periode die ik in de couveuse heb doorgebracht welke ik herbeleefde.

Ik heb na de dagen bij jullie een prachtig contact met mijn moeder gehad, Ons contact was ok, maar ik kon er niet echt van genieten. Nu kon ik dat wel! Ik kon genieten naar haar te luisteren en haar pijn en schoonheid zien en die van mij te delen.
Ik ben hier diep door geraakt en ik voel nu dat ik steviger op aarde sta. Ik ben nu bewust dat ik de nabijheid die ik in vroegere tijden gemist heb probeer te krijgen bij mijn vriendin. Na dit contact met mijn moeder voelde ik een grote opluchting en ruimte ontstaan om pijn los te laten en vreugde te verwelkomen. Ik voel me meer zelfstandig en compleet.

 

 

21 februari 2012

Tsja de tijd staat niet stil en de processen ook niet.....
Ik kwam heel open en liefdevol weer terug, ik had tijdens het weekend oude pijn kunnen laten en mijn verstoten zoon weer kunnen omarmen.
Thuis kwam de eerste klapper....die testte hoe mijn hart hier nu mee omging. Wow, ik sloeg dicht en besloot op dat moment het op de oude manier af te handelen. Het doet pijn en ik wil niet meer met je praten. Echter hield dit niet lang stand omdat het gewoonweg niet ging, mijn hele lichaam begon pijn te doen. Dus praten, zonder verwijten alleen over mijn gevoelens en pijn. Zo heb ik die week wat van soort gelijke testen gehad, waarmee ik weer de pijn kon voelen, die ik heel lang in had afdekt om mezelf op deze manier te beschermen.
 
Op dit moment voel ik me een soort van ziek, voel dat er een verandering in me plaats vindt.
Het is tijd voor me om contact te maken in stilte met mijn ziel en met mijn hart om mezelf te vullen.
 
Dit wil ik even met je delen, vragen heb ik niet....
Ik vond het een fijne ervaring!

 

 

14 februari 2012

De nawerking van dat weekend... Ik denk dat het nog altijd bezig is. :) Op zich ben ik daar wel heel blij mee, het geeft me alleszins een beter overzicht over mijn leven. Waar ik op dit moment wel een beetje mee worstel is het volgende: ik voel me wat gefrustreerd dat ik de hele tijd aan het switchen ben tussen de verschillende dimensies (dat denk ik dan toch) hoe kan ik daar een evenwicht in vinden?

Ik vermoed ook wel dat het een grote rol heeft gespeeld in mijn operatie wat ik herstel heel goed.

Het zal zeker niet de eerste en laatste keer zijn geweest dat ik het gedaan heb, daar vind ik het veel te boeiend voor.


Kortom voor mij was het een zeer geslaagd weekend. (achteraf gezien toch :))

 

5 januari 2012

Het is nog steeds zo bizar. Het is alsof ik nog steeds niet helemaal kan bevatten hoe groots het was. Het lijkt alsof ik een beetje moet wennen aan mijn nieuw verworven vrijheden. Ik voel me echt vrij. Ik ben niet meer bang voor mezelf of om alleen thuis te zijn (en dan mezelf vol te proppen met eten en het te moeten uitspugen.) Ik had altijd last van pijn in mijn buik, en nu voelt mijn buik nog steeds de hele tijd warm en ontspannen. Op vele manieren voel ik dat de ayahuasca mijn leven op zijn kop heeft gezet, nou ja, eigenlijk dat mijn leven hiervoor op zijn kop stond en dat ik mijn leven nu weer (r)echt zien. Ik merk dat ik juist energie krijg van andere mensen om mij heen als ik maar écht contact met hen maak. Het lijkt makkelijker om vriendschappen te sluiten.
 
Ik voel zoveel liefde om mij heen. Ik voel zoveel respect voor de bomen, planten, dieren, mensen, de aarde. Ik voel af en toe dat mijn hart echt open staat, maar vaak is dat zo vreemd dat ik hem toch weer snel wat meer sluit. Er gebeuren veel dingen die ik moeilijk kan uitleggen, maar het voelt allemaal goed.
 

4 januari 2012

Van veel uithoeken van de wereld (door de muziek) naar vorige levens(?), van kleurcaleidoscopische beelden, naar: uiteenvallen van lichaamscellen in lichtpatronen die overeen komen met de sterrenpatronen(?), naar: in de diepste diepte laten vallen vanaf gebergte in Peru (?), naar: zin die 4-dimensional in mijn brein oplichtte vanuit het niets: waarom doe je toch alles alleen.... naar zwarte energie... naar vergeving.... dat we liever oorlog voeren dan vergeving vragen... naar :mij zelf vanuit verte waarnemen maar niet naar toe kunnen door Father Darth-achtige wezens... ze eindelijk durven zien... begrijpen dat wij allemaal met erfzonde te maken hebben... dat wij allemaal met gevoelens van niet waard zijn het leven ervaren.... en nadat het eindelijk wat ging uitwerken kon ik elke vraag die maar in mij opkwam over mijzelf stellen en het antwoord kwam gelijktijdig.... Daarom bleef ik zo lang liggen want dat was ongekend en het bleef maar doorgaan. Dit heeft nog zo'n twee dagen aangehouden....

Deze belevenis heeft bij mij zo'n 30 kg aan altijd maar schuldig voelen weggenomen. Het heeft me veel lichter gemaakt.
 
Nu alweer een tijd verder zakt het toch wat weg. Het lijkt bijna wel of ik in versnelling in nieuwe fases in mijn leven terecht kom. Dat ondanks al je bewustzijn dat alles ervaringen zijn dat ondanks die vrijheid waarin jij elk moment weer kiest wat jij wenst te ervaren het leven zwaarder lijkt (door plots naderend afscheid van zeer geliefde mensen).  Dus ik ben heel dankbaar dat ik deze diepe ayahuasca ervaring heb gehad waardoor ik weet dat werkelijk niet één ervaring of wat dan ook voor niets was. Dat dat het leven is, god is, ervaren is en creëren wie je beslist te zijn is.

 

 

28 december 2011

Het is bij mij heel goed gegaan. Hoewel ik dat nu kan zeggen, maar ik moest er doorheen, en het leverde ook wat op. Ik heb de eerste week in een andere dimensie geleefd. Mensen om je heen verklaren je voor gek, maar zelf weet je beter want je kijkt dwars door ze heen.

Ik heb de eerste week wel 20 velletjes vol geschreven met inzichten en gevoelens op papier gezet. Zo werd de puzzel steeds wat completer.

Het was voor mij echt een grote schoonmaak, en ben nog steeds aan het schoonmaken. Mijn bewustwordingsproces is enorm versneld.

 

 

27 december 2011

Het ritueel: ik vond het vooraf spannend om aan te gaan; tijdens het ritueel heb ik me voornamelijk ziek gevoeld en de meeste tijd doorgebracht in het toilet met mijn hoofd boven de pot. Ik heb geen 'ervaringen' gehad, niets gezien, niets anders ervaren dan het verbijsterende feit dat een mens zo lang en zo hevig kan overgeven. De jongeman die jullie die dag alsnog hebben opgeroepen, heeft mij daar een paar keer in bijgestaan, wat mij erg heeft geholpen.
Na afloop heb ik niets kunnen eten en ben naar huis gegaan - onderweg ben ik nog een keer mooi op tijd gestopt en heb langs de snelweg over de reling gehangen, waarna ik goed en wel thuis ben gekomen.
 
Terugkijkend heeft al dat overgeven zijn nut gehad: het lijkt wel of ik veel van wat me jaren heeft dwarsgezeten, heb uitgekotst en alsof ik me sindsdien een stuk rustiger voel over (of me eindelijk heb overgegeven aan?) een aantal zaken.

 

 

 

11 oktober 2011

Ik voel me super na de paar dagen bij jullie. Weer flink wat bijzondere inzichten rijker. Eindelijk krijg ik door dat we allemaal in wezen al verlicht/goddelijk zijn, maar dit niet beseffen. Ook zie ik in dat wat wij wonderkinderen noemen (Mozart, Akiane) eigenlijk natuurlijk is. Ze staan simpelweg in contact met hun hoger zelf.

 

 

17 mei 2011

Het weekend was voor mij heel goed. Zowel met de groep als met jullie en wil dit graag vaker doen.

 

Ik heb inzicht gekregen op de vraag waarom ik soms zo ontzettend vastloop. Dat gebeurde tijdens de geboortewerk oefening. ‘Ik geef op voor ik begin’. Daar zat al beweging in voordat het weekend begon en ik merk dat het ‘opgeven’ korter duurt.

 

Door de aya reizen heb ik inzicht gekregen in de zee van liefde die in en buiten me is. Ook heb ik inzicht gekregen in liefde die ik voel voor een goede vriendin van mij. En heb haar dat ook eindelijk kunnen vertellen, we zijn daardoor in een versneld kennismakingsproces beland. We zijn daar beiden heel blij mee.

Ik ben meer vanuit mijn hart gaan leven de afgelopen jaren. En door de aya is er een stukje angst weg en mag ik echt nog meer m'n hart volgen zonder angst wat anderen daar van vinden/zonder alle beren die ik op mijn eigen pad zet of heb meegekregen van andere levens of van anderen. De aya workshop heeft me verder geduwd op het pad van mijn hart.

 

 

13 mei 2011

Met mij gaat het goed, het hele weekend lijkt nu wel een droom als ik er weer aan terug denk. Het is verschrikkelijk heftig voor mij geweest, heb ook verscheidene keren op het punt gestaan om naar huis te gaan gedurende die dagen maar ik ben blij dat ik het toch heb doorgezet. Niemand heeft beweerd dat een Ayahuasca ervaring altijd prettig verloopt, en de mijne heeft tijdens die nachtelijke uren waarin ik letterlijk dacht dat ik gek werd een diepe indruk achtergelaten. Door alle ellende die ik heb gevoeld zou ik bijna vergeten dat ik ook hele mooie dingen heb beleefd, zowel tijdens het ritueel als erna.
 
In contrast met de nachtmerrie-achtige momenten die ik ervaarde, begon ik me de dagen erna erg prettig te voelen. Helder, alsof er een mist was opgeklaard. Ik ben nog lang niet ''goed'', maar wel beter. Ik ben er ook over na aan het denken om nog eens een ritueel mee te maken, maar nu nog niet. Ik maak me wel zorgen dat ik niet meer kan terugkeren uit die toestand, ik keer er zelfs nu nog soms naar terug zonder dat er een plant aan te pas komt...ik zal dus voorzichtig moeten zijn.
 
Ik kan niet anders dan zeggen dat ik blij ben dat ik dit heb meegemaakt. Heel erg bedankt voor de begeleiding...

 

(een paar dagen later:)

 

Ik denk niet dat ik nu een sessie nodig heb -ik voel me wonderbaarlijk goed- wat ik best wel vreemd vind omdat ik naar mijn idee tijdens het ritueel mijn ellende en wanhoop juist in volle overgave omarmde in plaats van het los te laten. Ach, ik kan niet pretenderen dat ik begrijp hoe het heeft gewerkt, het belangrijkste is op dit moment dát het heeft gewerkt zodat mijn hoofd helder genoeg is om te bedenken welke volgende stappen ik wil nemen.
 


 

 

 

26 april 2011

Ik kreeg tijdens de sessies steeds een soort achtergrondstem te horen die alsmaar riep:
 
groente fruit!  groente fruit!
 
Ik at altijd wel wat groente elke dag, maar wel bescheiden porties, fruit wel genoeg maar nog iets meer zou ook geen kwaad kunnen.
In de periode dat ik thuis zat vanwege mijn rug, ben ik daarom eens rustig gaan nadenken over mijn eetgewoontes en hoe die voelen. Ik realiseerde me steeds meer dat ik eigenlijk helemaal niet zo van gekookte en geroerbakte groente hield. Niet elke dag tenminste (ik liet vaak mijn bord half vol achter omdat ik er misselijk van werd)
 
Met die ayahuascastem in mijn achterhoofd besloot ik voortaan meer rauwe groente moest eten. Ook urenlang rauwe groentes kauwen vind ik niet echt tof, dus ik ben toen mijn blender gaan gebruiken. Elke dag een bord vol verse gevarieerde groenten mixen met wat water en vruchtensap, wat vijgen, een appeltje erdoor etc. tot er een soort dikke soep ontstaat. Het smaakt heerlijk. Dit doe ik nu al een paar maanden (behalve bij etentjes met anderen) en het bevalt me uitstekend!
 
Ik voel me nu veel gezonder en geniet meer van het eten, heb minder koolhydraten nodig dan vroeger en eet gelijkmatiger. Er is nu veel meer evenwicht in mijn hele systeem.
 
Dat komt allemaal door die aanhoudende stem uit de ayahuasca.
Mooi hè?

 

 

 

21 maart 2011

Ik heb de oogoperatie,die ik op vijfjarige leeftijd ondergaan heb  onder gehele narcose,tijdens de sessie bewust weer ondergaan. Het bleek de sleutel te zijn van een aantal onduidelijkheden uit mijn jeugd.

Het gevoel van weer geland zijn kwam na een week. In deze week drie keer een pittige nachtmerrie gehad. De nachtmerries in mijn leven kan je normaliter op een hand tellen.

In deze week ook oude fysieke pijn gehad rond het geopereerde oog.

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe ik mij nu voel

 

Vrijer,lichter,bewuster,vanzelfsprekender

 

Ik dank je voor de goede begeleiding vanuit je hart.

 

 

24 februari 2011

De eerste twee dagen na het weekend voelde ik me goed, maar ik zat nog wel in 'die' andere wereld. Ik vond het heel moeilijk om weer te aarden, maar voelde me er niet slecht over. Het was gewoon zoals het was.
Na een dag of 3 begon ik me raar te voelen. Weer dat paniekerige gevoel wat ik vaker heb, en ook zo erg de eerste avond van het weekend had ervaren. Het was vreselijk, ik heb vanaf toen dagenlang last gehad van paniekaanvallen, te pas en te onpas, en was totaal niet aanwezig. Dit is dus een gevoel wat ik mijn hele leven al heb. Ik had na het weekend het gevoel alsof mijn wereld ineens 25000 keer was uitvergroot, en kon de grootsheid ervan niet goed verwerken in mijn hoofd, waardoor ik in paniek raakte en de weg helemaal kwijt was. Dit heeft een paar dagen geduurd en het was heel moeilijk voor me.

Maar tegelijkertijd had ik ook het gevoel, op momenten dat ik niet in paniek was, dat ik meer in mijn lichaam zat, meer in mijn hart en minder in mijn gedachten.

Mensen om me heen merkten op dat ik rustiger was. Ook is mijn ademhaling rustiger. Ik ben veel helderder in mijn hoofd. Ik kijk echt met veel plezier terug naar het weekend en ben heel dankbaar dat ik deze ervaring bij jullie heb mogen opdoen.
Het mooiste ervan is nog dat ik ineens weer een connectie met mijn broer heb, die ik al 12 jaar kwijt was. We delen dezelfde ervaring en dat schept een heel sterke band. Ik heb echt het gevoel alsof die relatie hersteld is. Ik snap hem ook ineens helemaal en voel zoveel rust in mij en hij voelt hetzelfde over mij, als ik mij niet vergis. Met hem gaat alles ook heel goed.
 

Goed, na dit geweldige avontuur ben ik blijkbaar iets gaan uitstralen, want elke dag van mijn leven wordt beter. Het lijkt alsof na alle oproer alles in elkaar begint te vallen op de juiste manier, zoals tetris-stukjes ;)Ik heb ook nog eens de liefde van mijn leven ontmoet, het is echt te mooi om op te noemen allemaal. Ik geloof in het leven, mijn leven. Ik ben er nog lang niet, maar ik zie nu hoe mooi het kan zijn en dat dat mooie gewoon altijd om de hoek op je staat te wachten en er voor je is als je er zelf maar voor kiest. Mijn belangrijkste inzicht van de tweede avond van het weekend!
In ieder geval wilde ik jullie enorm bedanken, zoals de ayahuasca ervaring onmogelijk in woorden uit te drukken is, geldt dat ook voor mijn dankbaarheid. Het was heel fijn om zulke mooie mensen als jullie te ontmoeten en zo'n fantastische ervaring te mogen delen. Verwacht mij dit jaar zeker nog eens terug, waarschijnlijk samen met mijn broer :).
Heel erg bedankt!

 

 

 

24 november 2010

Ik voel me natuurlijk niet de hele tijd in de wolken. Dat kan natuurlijk niet. Maar ik voel een duidelijke verandering in mezelf. Het lijkt alsof ik zachter ben geworden. Ook heb ik nu geleerd om niet weg te willen vluchten van onbehagelijke gevoelens als die opkomen maar ze er gewoon te laten zijn en zelfs van ze te houden. Ik merk dat er een soort basisgevoel van onbehagen in me leeft, en ik weet zeker dat dat in iedereen leeft. Het lijkt te willen zeggen dat er in beginsel 'iets' niet in orde is, wat weet je dan natuurlijk niet.

Maar de Ayahuasca heeft me deze keer laten zien dat dit bij mij vooral te maken heeft met grondgedachten als: 'ik ben niet goed', of 'ik ben het niet waard, ik ben geen liefde waard', en ook 'ik voel me niet veilig'. Ik had een heel sterk visioen van de Heilige Maria waarin ze kwam in haar prachtige licht, me in haar armen nam en me pure onvoorwaardelijke liefde en veiligheid gaf. Dit gebeurde zomaar spontaan. Ik dacht tot nu toe eigenlijk niet veel aan Maria. Je snapt wel dat dat nu veranderd is...

Ik snap goed dat de ups en downs zullen blijven komen, maar ik hoop daar nu vanuit een ander perspectief mee om te kunnen gaan. Ik merk ook dat de oude patroontjes zich nog steeds aandienen en de boventoon willen voeren. Maar in ieder geval momenteel kan ik ze zien als ietwat kinderachtige maniertjes en gedachtetjes. Bewust blijven is dus de sleutel.


Wat vooral belangrijk is, is dat de Ayahuasca me heeft laten ervaren en direct heeft laten voelen wat ik intellectueel al wel wist en geleerd had. Maar er zit zo'n verschil in het weten en de eigenlijke ervaring.


 

 

30 september 2010

Ik wil jullie allemaal nog heel erg bedanken voor het fantastische weekend kort geleden. Het heeft me heel erg goed gedaan, en het mooiste is dat ik het gevoel heb dat ik hiermee pas echt geaard ben. Het gevoel dat ik in m'n lichaam gezogen ben, ben ik niet kwijt geraakt en ik voel me nog steeds fantastisch. Ik heb heel erg genoten van de aanwezige liefde en verlang er een soort van naar terug. Ik heb er zelfs een vriendschap aan over gehouden denk ik. Ik ben absoluut van plan om terug te komen en de volgende keer ga ik meedansen!
 

 

24 augustus 2010

Aanvankelijk heb ik gedacht niet weer een weekend te willen doen, met de gedachte één keer is goed en genoeg. Ik ben ook erg bang geweest. Inmiddels gaat dat schuiven. Heeft ook te maken met de andere aanwezigen. Ik voelde met iedereen een goede band. Ze hadden allemaal een belangrijke rol in het geheel.

 

 

20 augustus 2010

Eindelijk een beetje geland na het weekend en nu wil ik jullie graag bedanken voor een geweldig weekend.

 

Ik heb zo het gevoel dat ik leef. Ik stond in de douche te huilen onder het warme water. Te huilen van verbijstering over zoveel geluksgevoel. Ik drukte mijn blote lijf tegen de koude tegels, alsof ik mijn lijf helemaal wilde voelen.

Alles is anders, een innerlijke rust, blijdschap, veranderd eetpatroon ( ik ben eindelijk aan het afvallen)een extra dimensie in mijn eerste vrijpartij. Fantastisch!

Ook heb ik gisteren voor het eerst weer gewerkt.

Nanda, in jouw mail aan mij zei je, nadat je op mijn website had gekeken dat ayahuasca zeker ook extra dimensies in mijn werk zou geven. Je hebt gelijk, alsof ik nog intuïtiever ben geworden. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar het voelt als een soort helderziendheid. Heel bijzonder maar toch ook heel natuurlijk.

 

Ik geniet met volle teugen van het leven en jullie zien me zeker terug.

 

PS, een wonderlijke ervaring wil ik nog graag uitlichten.

Ik kreeg maandag los van elkaar twee Portugese woorden in mijn hoofd.

Brigado en Aido.

Bij het tweede woord dacht ik meteen Aido brigado. Ik heb gegoogled en vond twee plausibele mogelijkheden:

 

Dank binnenplaats ; oftewel ik dank mijn innerlijk !

Binnenplaats gevochten ; dit klopt ook als ik terugdenk aan hoe hard ik heb gewerkt.

 

Heel bijzonder, omdat ik niets van deze taal weet en nog nooit in een land geweest ben waar deze taal gesproken wordt.

 

 

16 juli 2010

Jarenlange pijn. Vastzitten in je lichaam. De Kracht in jezelf voelen maar er niet bij kunnen. Je niet kunnen en durven uiten. Al je energie aan anderen weggeven. Aan mensen die het vaak niet verdienen. Jezelf in de steek laten. Geen zin meer om te leven. Uitzichtloosheid.

 

'Ayahuasca'

Ik ben een goed mens. Ik mag er zijn. Ik mag leven. Ik bruis van de energie. Het leven is zo mooi. Elke dag is een geschenk. Ik ben zo dankbaar. Wat is de wereld een mooie plek. Ik wil ademen, leven, genieten, ontmoeten, reizen, ontdekken, creëren, liefhebben, muziek maken.

Ik wil zijn.

 

 

3 juni 2010

Ik ben mijn therapie aan het afronden en in contact met een spiritueel georiënteerde coach waar ik mee ga samenwerken om de reeds ingeslagen paden met verve te bewandelen. Van gebruik van medicatie is geen enkele sprake meer in mijn beleving. Ik heb "contact" gemaakt, en dat blijft!
 
Ja, dat komt werkelijk door de helende verhelderende contacten die ik heb kunnen leggen tijdens het weekend en waar ik nog steeds, als de situatie daar om vraagt, naar kan koppelen. Ik ben gevoelsmatig echt in de 5de versnelling gekomen waar het mijn beleven van MIJN leven hier en nu aan gaat. Ik voel me zo veel helderder in contact met mijn ziel (de wereld, de zielen wereld...) en dat heeft me tot op heden naast een veel ontspannender houding jegens "tegenslagen" o.m. nieuw werk opgeleverd!
Ondanks mijn zeker niet up-to-date kennis en verschrikkelijk verstofte vaardigheden op dit werkgebied etc. werd ik aangenomen en zie deze stap als een die mij dichter bij mijn werkelijk eigen kracht brengt, mijn wortels. Alsof ik een huid afleg die me eigenlijk nooit echt gepast heeft.
Rooting is back to the future.
Ik heb nog steeds mijn oude verdriet, een familiekarma waarin er voor mij een heftige rol is weggelegd en mijn twijfels, onzekerheden en ook angsten. Maar die zelfde IK is niet meer zo alleen en eenzaam in haar lot. Ik weet me gezien en voel me verbonden met mijn lot en ben ontzettend blij en voel me sterk in de overtuiging dat ik al het leed en het enorme geluk aan zal kunnen, aan kan.
 

 

 

30 mei 2010

Ik voel mij sinds het weekend een stuk beter!

De intensiteit van mijn ervaring dat weekend (dat alles is zoals het is) is (helaas) afgenomen en daarmee is mijn gedachtestroom toegenomen.

Niettemin ben ik niet helemaal teruggezakt naar mijn oude zelf maar ben ik ergens blijven hangen in een zijnstoestand waar gedachten weinig invloed hebben omdat de identificatie met deze gedachten minder is geworden en waardoor het leven voor mij een stuk eenvoudiger is geworden. Dit merk ik in contact met mensen, vooral mijn kinderen en vrouw, of als ik werk…ik creëer geen probleem meer, alles is losser geworden. Dat merk ik ook als ik zit om te mediteren of gewoon te zitten, ik zit dan alleen maar te zijn en observeer mijn gedachten daar waar nodig.

Die ayahuasca heeft zijn werk goed gedaan!

 

 

 

13 februari 2010

Na zo’n ayahuasca weekend wordt me telkens weer duidelijk dat ik mijn leven niet echt zelf in de hand heb. Ik heb vanavond een avondje voor mezelf zitten schrijven en kom er wel achter dat de ontwikkelingen groeitechnisch gezien geweldig zijn.

Ik word met mijn neus gedrukt op de zaken die nu voor mij belangrijk zijn: contact met mezelf, eerlijkheid naar mezelf en anderen, angst onder ogen zien, dat afhankelijkheidsgedrag… Genoeg te doen.

 

 

31 januari 2010

Ik wil graag even met jullie delen dat ik na het laatste weekend bij jullie een enorm verschil merk in mijn dagelijks leven.
Ik heb het idee dat er een schakel is om gegaan. Ik voel me elke dag fit en zie niet zo op tegen dingen die ik moet doen.
Vooral geniet ik ook steeds meer. Ik hoef niet per se meer dingen te ondernemen om mezelf toch te vermaken.
Al met al voel ik me toch echt wel herboren. Alsof ik een nieuwe start heb gemaakt. Ik ben jullie hier erg dankbaar voor.

Sinds Ik voor het eerst bij jullie geweest ben, ben ik een ander mens geworden.
Iemand die zich niet meer zo laat opfokken door wat anderen denken of vinden en zelf een stuk rustiger blijf.
En vooral ook rust en orde in mijn hoofd. Wat zich ook zichtbaar reflecteert op mijn levensstijl. Alles is nu wat georganiseerder en netter. Ik ga weer regelmatig sporten, eet gezond en mijn conditie is daarom ook weer een stuk beter.

 

 

9 december 2009

De Ayahuasca weekeinden lijken enorm goed te werken. Ik heb niet meer het gevoel dat ik vast zit. Die oude pot gevoelens lijkt opengebroken te zijn en weg te stromen. Ik vertoon ook nieuw gedrag: ik ben boos, gefrustreerd, woedend en doe en zeg dan dingen waar ik weliswaar later spijt van krijg, maar die me op dat moment echt goed doen.

Ik begin beter te voelen wat ik nodig heb.

En… ook leuk. Elk weekend verlies ik kilo’s. Ik ben nu in totaal vijf kilo kwijt en trust me: ik ben echt niet aan het dieten...

 

 

 

21 oktober 2009

Ik heb een fantastisch weekend gehad. Het was heel bijzonder en ik denk er nog elke dag aan terug.
Tijdens het weekend was ik af en toe niet zo blij en is er verschillende keren door mijn hoofd geschoten "Waar ben je in godsnaam mee bezig!" "Dit was eenmalig maar nooit meer!" , het was af en toe behoorlijk heftig maar ook heel mooi en het heeft me inderdaad energie gegeven. Heerlijk naar huis in een bijzonder flow en die roes is een week blijven hangen. Zonder dat ik er erg in had was ik af en toe nog aan het wiegen op "Jurema, I love you!" en dan zei iemand ook: Je bent aan het zingen! (Wat ik dan niet eens door had).
 
De zaken waar ik voor ging heb ik zeker bereikt, weer vrouw mogen zijn, lief zijn voor mezelf en mijn angst om liefde te mogen ontvangen te laten varen, angst om mijn hart te openen voor de liefde, weer mogen vertrouwen in de medemens... en guessss what: Ik ben al 2 weken dik in love. Ik heb een fantastische man ontmoet .
Als ik mijn hart open stroomt alle liefde en als ik hem niet zie en ik ben aan het werk op kantoor dus weer in mijn hoofd zit, dan vliegt het me nog wel eens aan maar nu ik ontdekt heb dat het op die manier werkt en het benoemt heb zie ik daar ook weer een soort van relaxte flow in komen.
Het leven is gewoon geweldig na een theetjesweekend!!! (vooral als ik niet aan de geur terug denk)

 

 

 

19 september 2009

Ik voelde me echt heel open - wat soms ook wel lastig was. Dat was wel precies wat ik graag wilde ervaren, dus ik was daar erg blij mee. Ik merk ook wel dat het dingen in een stroomversnelling heeft gebracht en ik merk een groot verschil met meditatie bijvoorbeeld. Ja, ik vond het gewoon een cadeautje, het hele weekend. De mensen, jullie.... Het voelde echt alsof we in een cocon zaten 2 dagen lang, heel veilig en warm en ik heb heel veel zin om weer terug te gaan.

 

 

 

3 september 2009

Eenmaal thuis, was ik binnen het uur weer stevig en stabiel, wel nog  steeds erg onder de indruk van alles.  In de dagen daarna heb ik een paar keer mijn lichaam warm en tintelent ervaren en dacht dat het
 misschien een nawerking was.
 Het ayuasca ritueel heeft me positieve dingen opgeleverd en ik heb er een gevoel van 'heilig ontzag' aan over gehouden. Ik kom vast nog eens!

 

 

 

20 augustus 2009

Tot nu toe zijn al mijn intenties tijdens de weekenden allemaal uitgekomen en meer. Vooral na het laatste weekend heb ik het gevoel dat er iets heel belangrijks in mij veranderd is. Er is iets doorbroken ofzo, ik weet niet goed hoe ik het uit kan leggen maar ik voel dat liefde naar mijzelf toe nu door kan stromen, eindelijk! Ik heb nu ook het gevoel dat de weekenden anders zullen gaan zijn voor mij. Tot nu toe was ik heel veel gericht op het verwerken van trauma's en ik denk dat ik nu meer naar iets toe ga werken ipv dat ik van iets af probeer te komen.

Ik wil jou en Joop bedanken, echt mijn leven is zo veranderd sinds dat ik met jullie weekenden meedoe en daar voel ik me zo zo dankbaar voor! Het gevoel is soms overweldigend. Na het laatste weekend ben ik er stil van geworden en kan ik de juiste woorden er niet meer voor vinden. Onbeschrijflijk mooi...

 

 

7 juli 2009

allereerst weer ontzettend bedankt voor dit ongelofelijke weekend zoals jullie snappen kunnen woorden het niet omschrijven.
Alles begint z'n plekje te krijgen, maar het is wel lastig weer naar me dagelijks leven te gaan vooral na wat er de 2e dag allemaal gebeurd is ben ik een totaal ander mens door geworden daar moet ik erg aan wennen.
Van het moment van zon sterk zijn dat ik een diamant werd naar de entiteiten toe, toen ging ik zitten en sloeg mijn adelaar zijn vleugels om me heen en legde z'n kop op mijn hoofd toen werd ik de adelaar en veranderde ik naar een oude shamaan dit was een onbeschrijfelijke ervaring die ik nooit meer los zou laten ik ben met een stuk van mezelf in contact gekomen waardoor ik voor altijd veranderd zal zijn.
Hartstikke bedankt ik hou van jullie.

 

 

 

 

Ik wil mijn bijzondere dankbaarheid uiten voor jullie ondersteuning, begeleiding, liefde en licht tijdens het Ayahuasca ritueel, ik heb er nog steeds geen woorden voor......... en koester het in de diepste kern van mezelf, onbeschrijfelijk mooi,nog steeds iedere dag  dieper en dieper, en laat me niet los.

 

 

Heel erg bedankt jullie voor het weekend. Nog nooit heb ik zo n diepe en intensieve sessie met Ayahuasca meegemaakt.

 

 

De twee rituelen voelden als een thuiskomen bij mezelf. Ook als een afronding van een lange periode van zoeken naar mijn weg. Het weekend voelde als een bekroning van jarenlang werken aan mijzelf. Nu mag ik op een nieuwe en eigen manier weer een stap verder gaan op mijn weg…

 

 

Ayahuasca is een prachtige aanvulling en afsluiting geweest op mijn energetische opleiding. Vele lessen kwamen door de ayahuasca nu als ervaringen binnen. Ik heb overzichten gezien waarom bepaalde gebeurtenissen in mijn leven hebben plaatsgevonden, waarom bepaalde mensen in mijn leven zijn geweest...  gezien hoe en waarom wij hier op aarde zijn..  en nog zoveel meer.. 

 

 

Het weekend kon niet beter getimed zijn.

Alle twijfels die ik ooit heb gehad ten aanzien van alles wat ik voelde meemaakte op het gebied van het niet-tastbare zijn in de 2 rituelen volledig beantwoord. Ik heb meer antwoorden gekregen dan ik verwachtte maar alles wat ik hoopte.

 

 

Naast het toch steeds weer wonderlijke geboortewerk en het proceswerk, blijven de ayahuasca-rituelen onuitwisbaar indrukwekkend

 

 

Sinds dat weekend is er veel gebeurd in mijn leven; ik ben van baan gewijzigd, ben getrouwd in november en onze dochter is geboren. De boodschap die ik heb meegekregen tijdens mijn ayahuasca reis  was duidelijk..  ik moet keuzes maken, je mag wel zeggen dat ik dat wel gedaan heb... LOL! Ik heb het mooiste jaar (tot nu toe) uit mijn leven meegemaakt en voor mijn gevoel is dat jaar begonnen in Wildervank.

 

 

Ik heb teveel ervaren om op te noemen en woorden zouden het tekort doen, maar wat ik vooral heb geleerd is luisteren niet met me oren maar met me hart en met me gevoel.

 

 

Ik kan wel zeggen dat de Ayahuasca mij erg heeft geraakt zeg!

 

 

Nog bedankt voor het uiterst inspirerende weekend :-)
Ik voel me de hele week al top, waarschijnlijk door de nawerking van Ayahuasca. Wil het bij nader inzien zeker vaker doen.

 

 

Nog bedankt voor het hele fijne weekend, de healingen en ondersteuning erg gewaardeerd.

 

 

Het weekend heeft mij in ieder geval een heel mooi stukje ziel terug gegeven, ik weet nu een beetje wat het gebruik van ayahuasca inhoudt en ayahuasca heeft mij een mooi inzicht gegeven. Dit alles is me zeer waardevol.
 

 

"Tot nog toe heb ik 2 prachtige weekenden mogen meemaken bij Joop en Nanda waar ik toen ik aankwam héél hartelijk werd ontvangen in hun warme en prachtige huis waar je je echt geborgen voelt bij deze liefdevolle mensen.

De reizen die ik mocht meemaken waren héél bijzonder : er is dan ook héél erg veel gebeurd bij mij en in mij, héél veel prachtige inzichten mogen ontvangen, healingen, héél veel verdriet die ook loskwam en pijnpunten die werden aangeraakt,oude trauma's die ik nu kon en mocht loslaten ook prachtige dimensies mogen aanschouwen waarvoor ik héél erg dankbaar ben alsook vind ik de combinatie van Proceswerk met de rituelen héél erg bijzonder en krachtig werkend.

De volgende dag krijg je de kans om je ervaringen te delen en zo tot nog meer inzichten te komen door het begrijpen van soms moeilijke stukken die je uitgelegd worden.

Joop en Nanda en iedereen die ik heb mogen leren kennen hartelijke dank voor alles,jullie liefde en warmte heeft mij héél diep beroerd."

 

 

Ik had niet verwacht dat het emotioneel en fysiek zo enorm zwaar zou zijn.

Maar ook niet dat het zo enorm waardevol zou zijn.

Alle nuances van de visioenen vertellen is onbegonnen werk en niet nodig. Maar mijn hemel wat mooi, wat mooi.

 

 

We zijn alweer een weekend verder en ik moet je zeggen, dat ik het weekend met jullie en de groep als mooi heb ervaren. Mijn dankbaarheid is groot.

 

 

...ons eerste ayahuasca weekend samen bij jullie heeft ieder van ons zoveel heling gebracht en ons harten weer helemaal voor elkaar open gesteld, waardoor we nu intenser van elkaar houden en van elkaar genieten en zo ontzettend blij zijn met elkaar en voor elkaar...

 

 

Hartelijke dank !

Ik  wil ook nog bij deze meedelen dat toen ik bij jullie aankwam vrijdag ik een grote bol in mijn nek had, nu is deze gereduceerd tot een minimum !! voel me al de hele week energiek en supergoed, slaap enorm goed heb in jaren niet meer zo goed geslapen en aan één stuk doorgeslapen als de laatste week kan het me in de vorige 20 jaar niet meer herinneren in elk geval zo goed geslapen te hebben.

 

 

Ik vond dit weekend echt geweldig mooi, de ervaringen en de inzichten die ik kreeg, alsook krijgt alles zo'n beetje zijn plaats en bekijk ik het ook niet meer zo negatief het moest gewoon zo zijn, ik moest daardoor.

 

 

 

Ik raad dit  weekend aan voor iedereen die op zoek is naar zichzelf e/o antwoorden wil op vragen die normaal gesproken onbeantwoord blijven...

 

 

 

Alle zintuigen geopend! In mijn hart zijn jullie dierbare reisgenoten geworden.
Ik heb er geen woorden voor, superlatieven schieten tekort, de ontmoeting, de ervaring, de inzichten, de lessen, ik zal ze leven door "gewoon" te Zijn.