Wie zijn wij

.

Joop van der Hagen

Joop van der Hagen  (1947) is regressietherapeut, beeldend kunstenaar, bewustzijnstrainer en auteur van boeken en artikelen.

Mijn verhaal begint ergens eind 60ger jaren. De helft van spiritualiteit minnend Nederland was bij de Baghwan, de andere helft bij Maharishi. Mijn spirituele zoektocht begon bij TM, daarna ben ik therapieland ingedoken. Mijn therapeutisch werk begon bij Elisabeth Kubler Ross, daana ben ik opleidingen gaan volgen: NLP, hypnotherapie en regressie/re´ncarnatietherapie. In 1987 begon ik zelf opleidingen te geven in hypno- en regressietherapie. In de begintijd van mijn docentschap kwam ik in aanraking met de Santo Daime kerk, die ayahuasca als sacrament gebruikte. Door de werken met de ayahuasca werd mijn therapeutisch werk steeds spiritueler en diepgaander.

Nadat ik in 2000 het instituut voor energiewerk mede heb opgericht, heb ik het boek “Werken aan Jezelf” geschreven en “Leela” een therapeutisch spel ontwikkeld, dat eveneens door uitgeverij Akasha op de markt is gebracht.

Sinds 2007 geef ik workshops met ayahuasca en proceswerk, een therapievorm, die uit energiewerk en regressietherapie is voortgekomen. DIt is onderdeel van Centrum voor Proceswerk en Proceskerk.

Ayahuasca heeft voor mij vele poorten naar andere realiteiten geopend en ik hoop dat ik deze zinvolle ervaringen met vele andere mensen mag delen.

 

Nanda de Jong

Mijn spirituele zoektocht begon concreter te worden in 2001 toen ik begon met de opleiding tot Voetreflexzone Therapie bij Sonnevelt Opleidingen.                                                                Nadat ik examen had gedaan realiseerde ik me dat therapie geven begint met jezelf opschonen voordat je met anderen gaat werken.                                                                                         Daarom ben ik in 2003 begonnen diverse opleidingen te volgen bij het Opleidingscentum Mirre, Energetisch Therapeut, de Kinderapplicatie en de Genezersopleiding door diverse sjamanen. Daarnaast heb ik ook vele  Geboorteworkshops gevolgd.  De jaren daarna heb ik trainingen gevolgd bij Hen Straver om me te verdiepen in diverse meditatieve verbindings- en lichtoefeningen.

Bij Erica Nap heb ik een jaartraining stemexpressie en biodanza (2011/2012) gevolgd. Deze training heeft mijn persoonlijke ontwikkeling maar ook mijn werk erg verrijkt.

Maar ook het werken met ayahuasca geeft elke keer weer bijzondere inzichten die me verder brengen op mijn pad.

Sinds 2011 geef ik regelmatig vrouwenweekenden in combinatie met ayahuasca. Het stemt me elke keer weer dankbaar om te mogen ervaren hoe bijzonder en diepgaand de energie van een vrouwengroep kan zijn. Het raakt me ook elke keer diep om vrouwen het contact met hun vrouwelijke kracht te laten ontdekken en herinneren.

Met mijn invoelend vermogen, welke ik in de therapie gebruik om mensen liefdevol terug te brengen bij zichzelf, begeleid ik samen met Joop en anderen de ayahuasca ceremonies.                                                                                                                                  Ik maak gebruik van verbindend ademwerk, aanraking, stemvorken en helende technieken om de deelnemers door moeilijke stukken heen te begeleiden.

Liefdevolle aanwezigheid is voor mij de sleutel om mensen steeds dieper de ervaring in te laten gaan.